Een nieuwe site, een nieuw logo, een nieuw seizoen!

Wedergeboorte

Oh, wat ben ik trots op de geboorte van mijn mooie geheel vernieuwde website. Hij was al mooi, maar na vier jaar werd het tijd voor een heuse webshop met online inschrijf- en betalingssysteem. En een interactieve agenda vol mooie nieuwe workshops en cursussen te volgen in atelier Manja’s Maanpaleis.

Levensboomlogo

Het logo is een digitale bewerking van een levensboom-mandala die ik twee jaar geleden tekende. Ik ben heel blij met dit symbool. Het staat voor persoonlijke groei, voor de verbinding tussen hemel en aarde, en voor de eeuwige cyclus van geboorte en dood, loslaten en bloeien, de seizoenen, kortom, het leven, waarin alles en iedereen zijn plekje heeft en slechts transformeert van de ene naar de andere plek maar nooit verdwijnt.

Terug- en vooruitblik

Voor ik je het heerlijke nieuwe cursusmenu kort voorschotel, eerst een kleine terugblik op activiteiten die ik in en na de zomervakantie tot nu heb georganiseerd.

Absolute Beginners Art

In de vakantie gaf ik een cursus Absolute beginners art in zes middagen. Hierin kwamen zes verschillende soorten materialen en technieken aan de orde. Van mandala-ontwerpen en kleurpotloodtechnieken tot mixedmedia-art op canvas. Ik gaf daarbij vooral veel praktische tips, materiaalkeuze, winkeltips en boeken om je verder te verdiepen. Ook hier natuurlijk veel aandacht voor het bespreken van de gemaakte werken, symboliek en innerlijke boodschappen. Daarbij werd ik nog weer eens geattendeerd op het feit dat niet iedereen het fijn of makkelijk vindt om zijn werk aan zijn emoties te koppelen en gaf ik mijzelf als opdracht vooral ruimte te geven. In die ruimte ontstonden bijzondere gesprekken. Weer een mooi ‘leraar-leert-van-de-leerling’ voorval dat ik meenam in vervolgworkshops.

Kinderkunstatelier

In september ging ook weer een nieuwe reeks kinderkunstmiddagen op de donderdag van start met bijna de complete groep van voor de zomer. Iedere middag starten we in de kring op de kussens op de grond met fijne ontspanningsoefeningen en een mooi verhaal. We werken deze reeks van 8 lessen aan een eigen prentenboek. De boeken worden zo mooi dat de kinderen laatst opperden dat ze misschien wel verkocht kunnen worden in de boekwinkel en uitgeleend in de bibliotheek! Ook mooi: laatst kreeg ik bijzondere feedback van een moeder dat haar zoon thuis de hele familie had leren mediteren. Hoe hij dat wist? ‘Oh, van Manja geleerd’, zei hij nonchalant. Het waren kleine yoga-adem-oefeningetjes geweest die ik met ze had gedaan, maar dat doet er niet toe, de hele familie had er baat bij! 😉

Op donderdag 8 november gaat een nieuwe reeks van start:check hier voor meer informatie

Ouder&kindworkshop Viltknuffels

In de laatste week van de zomervakantie gaf ik een ouder&kindworkshop knuffels maken van vilt. De kinderen ontwierpen op papier een knuffel en tekenden deze in tweevoud op lapjes vilt over. Samen met hun ouders/verzorgers (er was ook een oma), naaiden ze de twee helften op elkaar, vulden de vorm met kussenvulling en versierden de knuffel met knoopjes en andere mooie materialen. Het werd prachtig – er ontstonden een spookje, een knuffelbloem en een heuse teddybeer – en ik was onder de indruk van de naald en draad vaardigheid van de jongste van het stel; een jongetje van 5! Het plezier was groot, vooral ook omdat de kinderen de ouders opdracht mogen geven en ook eens op de goede manier ‘de baas mogen spelen’.

In de herfstvakantie kun je een eenmalige ouder&kindworkshop volgen op donderdag 25 oktober. Monsters! Is het thema. (Het monster in jou zal het monster in je kind ontmoeten, met spannende of verrassende wendingen)

Vanaf woensdag 17 oktober start een reeks van 6 keer. Check hier.

Creatieve Vrouwencirkel

11 september startte de eerste reeks Creatieve Vrouwencirkels op de dinsdagavond. We werkten o.a. aan de thema’s ‘hoeveel tijd besteed ik helemaal aan mezelf’, ‘wat in mijn lichaam vraagt om aandacht’ en ‘loslaten is plaatsmaken’. Ook hier starten we op de grond in de kussens met ontspanningsoefeningen, zoals korte geleide meditaties en delen van wat ons bezighoudt. De creatieve opdrachten zijn altijd simpel en voor iedereen haalbaar. We werkten onder meer met pastelkrijt en acrylverf en collagetechnieken.

Volgende nieuwe reeks> dinsdag 20 november. Losse uitprobeer-lessen zijn altijd mogelijk.

SoulCollage

Het intuïtief plakken van collagekaarten rondom een thema blijft een fascinerende magische creatieve bezigheid die ongelooflijk simpel is qua uitvoering en diep en rijk qua uitwerking. Voor de zomer mocht ik een SoulCollageworkshop geven aan drie zusjes in de tienerleeftijd. Identiteit en de vraag ‘wat heb ik nodig om mij in flow te voelen’ waren de thema’s. Er kwamen diepe inzichten, er vloeiden tranen en er was opluchting.

Wil je hier ook eens aan proeven? In de herfstvakantie geef ik een fijne SoulCollageochtend op vrijdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00.

Mandala ontwerpen

Naammandala’s, Arabische geometrie, heilige lotus- of levensbloemmandala’s; in deze reeks leer je simpele mandala ontwerpen op te zetten en manieren om deze in te kleuren met verschillende technieken van ecoline tot pastelkrijt, kleurpotlood, aquarelverf en fineliner. Heerlijk ontspannend werk dat zowel je focus als je lege hoofd vraagt.

Maandagavond 15 oktober vindt een losse les plaats. Vanaf 16 oktober elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 Zie agenda.

Heb je zin om eens een workshop bij mij uit te proberen? Check de agenda en meld je aan!

Ps Mijn prachtige nieuwe site is gemaakt door Jitske Naberman (www.honeydew.nl) 1000x dank Jitske!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven