Achtergrond

Ik geef mijn workshops vanuit mijn opleiding en werkervaring als holistisch kinder tekendocent/coach. Vanuit mijn jarenlange werkervaring als journalist op het gebied van opvoeding, zorg en zingeving, mijn opleiding tot healer, en mijn levenservaring, o.m. als ouder van twee intelligente, gevoelige zoons, ben ik diverse creatieve en spirituele cursussen gaan volgen die, met name, vanuit mijn helder voelen en sterk intuïtief weten de basis vormen voor mijn huidige werkzaamheden.

Daarnaast beschik ik over een uitgebreid netwerk van (alternatief) therapeuten en kinderpsychologen, voor feedback en overleg en naar wie ik jou en/ of je kind zo nodig kan doorverwijzen.

Manja’s levenswandel

Na het VWO studeerde ik af in journalistiek. Jarenlang freelancete ik voor bladen als Ouders van Nu, Wij jonge ouders, Nursing, Tijdschrift voor Verzorgenden en Tijdschrift depressie GGZ. Ik werkte zeven jaar op de redactie van opvoedtijdschrift J/M en een aantal maanden bij Happinez. Al die tijd kriebelde er echter iets van binnen. Iets dat begon te bruisen, te borrelen.

Maar hoe kreeg ik de kurk eraf?

Een zoektocht naar een nieuw pad begon. Ik moest mijn hoogsensitiviteit gaan accepteren om de kracht ervan in te kunnen gaan zetten om anderen te helpen. Ik begon te tekenen en schilderen op mijn gevoel. Ik studeerde een jaar HBO Pedagogiek. Een tweejarige opleiding tot healer en een holistische opleiding tot kindertekendocent/ coach volgden. Ik vond een medium om mij te begeleiden in mijn spirituele ontwikkeling. De puzzelstukjes vielen samen. En ik wist: mijn levensdoel is licht en liefde verspreiden. Mijn missie: mensen in verbinding brengen met zichzelf en elkaar. Kinderen wil ik meegeven dat zij van zichzelf zijn. Volwassenen creatieve expressie laten ervaren als middel om contact te maken met het dieper zelf.
Mijn praktijk voor creatieve, helende workshops werd een feit.
De kurk is er af! Ik bruis en borrel. Voor mijzelf en iedereen die er van wil genieten.
Kom het eens ervaren!

OPLEIDINGEN/CURSUSSEN

2014-2016 De Kolam, Tekenschool voor kunst en communicatie
Gecertificeerd als holistisch kindertekendocent/coach

2014 Chakratekenen (Kolam) (8-daagse cursus)

2014 Soulcollage, facilitatortraining (3 dagen intern)

2013-2014 Healing & reading (certificaat) Essence College Amsterdam/Bodegraven

2012-2013 Intuïtieve ontwikkeling, (certificaat) Essence College Amsterdam

2010-2011 Pedagogiek (Hogeschool van Amsterdam, deeltijd) Vakken: Communiceren met kinderen, Psychologie, Pedagogiek, Sociologie, inl. Kinderopvang, inl.
Opvoedondersteuning, Metawerk

2002 Cursus toneel voor beginners (Kunstweb)

2001 Cursus Verhalen Vertellen Verteltheater De Overkant van Fons Boer

1999 Eindredactie Tijdschrift Allround Hogeschool v Utrecht

1992 – 1997 Tekstschrijven (Hogeschool INHOLLAND, Tijdschriftjournalistiek)

1986 – 1992 vwo (Spinoza Lyceum Amsterdam)

Scroll naar boven